Vincent Kompany (32) verliet geblesseerd het veld in de oefenmatch van de Rode Duivels tegen Portugal. Alle supporters zaten met de handen in de haren en vreesden het ergste, geen WK-deelname voor onze kapitein. Maar nu blijkt er toch hoop te zijn en doet Vince alle moeite van de wereld om zich klaar te stomen voor de eerste wedstrijden.

Het kan toch niet waar zijn? Die gedachte spookte in de hoofden van alle Belgen toen Kompany wederom met een liesblessure het veld verliet. Na het gemiste WK in Brazilië, 4 jaar geleden, gunnen alle voetballiefhebbers hem een kans op deelname in Rusland. Door zijn harde werk heeft de technische verdediger de harten van een heleboel fans en spelers veroverd. Zelfs de topspits van Engeland, Harry Kane, heeft niets anders dan lof en medeleven voor Kompany.

“Je wenst niemand een blessure toe. Kompany is een fantastische speler, die het seizoen sterk afgesloten heeft in Engeland. Hopelijk is hij fit, dan krijg ik ook een goede test voorgeschoteld op het WK.” België speelt 28 juni de derde groepsfase wedstrijd tegen Engeland, de favorieten voor groepswinst in poule G. – Harry Kane

 

België speelt 28 juni de derde groepsfase wedstrijd tegen Engeland, de favorieten voor groepswinst in poule G. Na het uitvallen, gingen alle voetbalexperts er vanuit dat Kompany geen plek meer had in de selectie voor het WK. Maar niets was minder waar. In plaats van een 23-koppige selectie houdt Roberto Martinez nog een plaats vrij, mits Kompany kan spelen. Vervolgens zal Laurent Ciman dan uitvallen. “Door deze situatie laat Martinez zien hoe belangrijk onze kapitein voor de ploeg is”, zegt Vandenbrempt. De resultaten van de scans zijn echter nog niet publiek gesteld en de KBVB houdt de boot omtrent zijn fitheid nog even af.

 

Toch zijn er enkele factoren aanwezig die goed nieuws vertonen. Zoals onze doelman, Thibaut Courtois, die per ongeluk zijn mond voorbijsprak na de vriendschappelijke interland tegen Egypte. “De kans is groot dat Ciman er niet bij zal zijn in Rusland, wat toch een beetje zuur is voor hem. Maar oké, hij speelt weer een goede match en hij toont dat hij er altijd staat”, zei hij tegenover VTM Stadion.

Daarbovenop is Kompany uitermate optimistisch en beloofde  er alles aan te doen om fit te geraken voor de eerste wedstrijden in Rusland. Het blijft natuurlijk nog wat gissen, maar na een bezoekje van de Man City-speler aan de de lagere school, L’Allée Vrte, krijgt ons land toch wat extra hoop. “Ik voel me goed. Een blessure komt altijd hard aan, maar ik heb in het verleden vaak teruggevochten. Dat ga ik nu ook doen. De wedstrijd tegen Panama? We zullen zien, mijn valiezen staan klaar.”

Hieronder een filmpje waarin Kompany zich afbeult om fit te geraken.

https://api.sporza.be/permalink/web/articles/1528533103610