Vrijdag ging de Antwerpse chocoladeweek van start. Tijdens deze week kun je een chocoladekaart kopen die je toegang geeft tot de lekkerste chocolade van de stad. Ook kun je in deze week een speciale wandelroute volgen langs de deelnemende chocolatiers en de expositie “Antwerpen Zout&Zoet” bezoeken.

Voor sommige chocolatiers is het de eerste keer dat ze meedoen aan de chocoladeweek maar anderen zien het al als een jaarlijkse gewoonte, zij doen al mee sinds het ontstaan van de week. Gewoonlijk geven de chocolatiers ook ieder jaar iets anders weg in ruil voor de coupons.

Een van de medewerkers van Leonidas op de Keyserlei vertelde dat er al 100 pakketjes waren weggegeven en ze wachten op nog het dubbele. Hier kun je bijvoorbeeld een pakketje chocolaatjes halen in ruil voor 2 coupons, een verleidelijk aanbod dus. Een medewerkster van de Belgian Chocolate House op de Meir gaf aan dat het een stuk drukker is in de winkel dan normaal en zij deden pas voor de eerste keer mee.

De chocoladekaart kost 10 euro en bestaat uit 10 coupons die je kan inwisselen voor allerlei lekkers bij de deelnemende winkels. Deze kaart kun je kopen bij de touristen informatiebalie of bij een van de deelnemende chocolatiers.