Na al die berichtgeving over de gemeenteraadsverkiezingen binnen een paar maanden, nu eentje over de verkiezingen van deze week. Zoals elk jaar organiseren de studentenclubs van de Universiteit Antwerpen een kiesweek, om te bepalen welke studenten de praesidia van de clubs zullen belichamen het volgende academiejaar.

De werking van de kiesweek gaat als het volgt. Van elke studentenclub komen verschillende teams op, om zo de studenten te overtuigen dat zij het enige juiste team vormen om het volgende academiejaar in zo goed mogelijke banen te leiden. Aan het eind van de week moeten alle studenten, die aan dezelfde faculteit studeren van een van de studentenclubs (bijvoorbeeld: rechten = Sofia, TEW/HI/HIB = Wikings,…), stemmen op welk team zij volgend jaar als praesidium zien. Dat wil echter niet zeggen dat jij niet kan meedoen omdat je niet aan een van deze faculteiten studeert, als je een beetje lobbyt, krijg jij ook zeker alle voordelen van de kiesweek alsof je in een van de faculteiten zou zitten.

Klinkt allemaal nogal ingewikkeld en complex en dat is het, nu ik het zo nalees, eigenlijk ook. Eigenlijk draait de kiesweek gewoon om plezier maken en drinken. Veel, meestal gratis, drinken, wat wil een student nog meer? Dus als je deze week in ‘t Stad bent (en niet in een of ander oord in Wallonië, God bless our souls), ga dan zeker op maandag of dinsdag eens piepen op het pleintje naast de K-blok van de UA of woensdag op het Theaterplein.

Voor vele studenten is de kiesweek dé week van het jaar, en ik moet ze gelijk geven. Hoewel er elk jaar nieuwe teams opkomen, is er toch altijd één zekerheid: schitterende ambiance en enorm veel, echt enorm, drank. Als je dit zou missen, weet dan dat de afwezigen altijd ongelijk hebben! Kraampjes van maandag tot woensdag, een TD woensdagavond en een cantus op donderdag, wat wil een student nog meer??

Ut vivat, crescat floreatque

Het jou.ap – team