Zaterdag 29 april hield het jongvolwassenenkoor ChoriX zijn debuutconcert in het cultuurcentrum ’t Kerkske in Kapellen. Met een optreden van bekende popliedjes tot klassieke Rock & Roll en traditionele kerkmuziek, probeert het koor jong en oud aan te spreken.

Tijdens het optreden kwamen er stukken zoals The Irish pub song en Thunderstruck van AC/DC aan bod. Hiermee giet ChoriX het traditionele koorconcept in een nieuw jasje. “Met dit nieuwe jongerenkoor werken we verder op het vorige jongerenkoor Rejoice, aangezien vele leden te oud werden voor dit koor. Het is dan ook echt de bedoeling om aan te tonen dat koormuziek ook hip en catchy kan zijn.” , aldus koorlid Tim Koumans.

Het hoofddoel blijft toch mensen plezier in het zingen laten beleven. “Als iemand wil beginnen in het koor, krijgt deze persoon eerst een zangtest. Dit is enkel om vast te stellen wat voor soort stemtimbre die persoon heeft. Ook al ben je geen topzanger, we hebben voldoende stemcoaches die hiervoor training geven. Zo goed als iedereen kan dus bij het koor beginnen, indien je het wil.”, vertelt Koumans.

De hechte vriendengroep ChoriX wil proberen om nog twee extra concerten in te plannen dit jaar. Een daarvan zal een grote samenwerking zijn tussen ChoriX en het andere jongerenkoor Rejoice.

Meer info over het koor kan je vinden op hun Facebookpagina.

ChoriX – Rhythm Inside from AP Journalistiek on Vimeo.

Door: Joppe de Bruijn & Elisa Schanzer