“Jongeren verdienen een platform om hun talenten te ontwikkelen”. Ermin Crljenković (23), bestuurslid bij Fleks, vertelt wat zo bijzonder is aan hun jeugdhuis.

“Fleks wil open zijn voor iedereen”

“Met of zonder migratieachtergrond, dat maakt hier niet uit. Fleks wil open zijn voor iedereen. Antwerpen is nu eenmaal een diverse stad. Spijtig genoeg, slagen traditionele jeugdhuizen er  niet in om die diversiteit erin te krijgen.”

Volgens Ermin ligt dat vaak aan het aanbod. “Niet elke jongere heeft per se nood aan scoutsfuiven en dergelijke. Daarom draaien we bij Fleks de rollen om. Wij gaan volledig uit van de vraag. Vooraleer we een workshop organiseren, plaatsen we een poll op Facebook. Zo kunnen jongeren zelf aangeven wat ze graag willen volgen. Het is belangrijk dat we iedereen aanspreken.”z

“We willen verder reiken dan enkel Antwerpen”

Ermin vertelt enthousiast verder over de events die hij mee organiseert. “Op de slam poetry avond waren er zo’n 50 bezoekers. Bij de quizavond waren het er al 100. Die mond-tot-mond reclame is écht fantastisch. Het is wel niet altijd evident om deze vrijwilligersjob te combineren met een drukke agenda. Gelukkig staan we allemaal 100 % achter het idee van Fleks.  De positieve reacties die we na elk evenement krijgen, daar doen we het voor.”

“We willen ook verder reiken dan Antwerpen. Zo kwam de Genkse Aya Sabi langs om haar boek Verkruimeld land voor te stellen. Er traden ook heel wat lokale artiesten op. Deze jongeren verdienen oo, een platform om hun talenten te ontwikkelen.”

Ondernemen draait voor ons niet enkel om het oprichten van een bedrijf. Fleks wil hen verder helpen met het waarmaken van al hun creatieve dromen.”

Fleks biedt jongeren een platform om te socializen en te studeren. Maar evenwel om te praten over ondernemen in de brede zin van het woord. Zo organiseren ze ook workshops en helpen ze jongeren netwerken via events

Adres: Victor De Langhestraat 73 Deurne

Contact: info@fleks.be

Bezoek ook zeker eens hun facebookpagina voor interessante updates en aankomende events!