Op zaterdag 15 april konden kinderen tot 18 jaar terecht op de Grote Markt om gratis te sporten. De VZW Jespo organiseerde voor haar tiende verjaardag een extra feestelijke sportdag op de Grote Markt.

Het evenement, een samenwerking met District Antwerpen en Sport Vlaanderen, was ook dit jaar een enorm succes.  De kinderen konden kiezen uit tien verschillende sporten en meerdere demonstraties van Jespo sportclubs. Kinderen met een beperking konden ook terecht op de sportdag voor een initiatie rolstoelbasketbal. De activiteiten bestonden uit meerdere sporten, gaande van dansen tot muurklimmen.

De organisatie probeert sporten goedkoop en beschikbaar te houden voor alle kinderen binnen de provincie Antwerpen. Door middel van meerdere initiaties en projecten zoals deze op de Grote Markt, zag de organisatie hun succes groeien. Momenteel kunnen kinderen kiezen uit meer dan 30 sporten verspreid over Antwerpen. Jespo draait voornamelijk op vrijwilligers, die er mede voor zorgden dat het evenement op de Grote markt kon plaatsvinden.