Naam: Aurélie De Wilde

Leeftijd: 19 jaar 

Studierichting: Leerkracht lager onderwijs, 2de jaars

Woonplaats:  Sint-Job-in’t-Goor

 

Aurélie wou altijd al leerkracht worden, een andere optie is er nooit geweest. Ondertussen zit ze al in haar tweede jaar leerkracht lager onderwijs. Haar favoriete plek in Antwerpen? Letterlijk elke plek waar er iets te beleven valt. 

Geen idee waarom, maar ik wist altijd al dat ik voor leerkracht ging gaan. Ik zie mijzelf niets anders doen dan voor de klas staan. Ik heb nu ook al enkele stages achter de rug en ben nu nog zekerder van mijn stuk. Dit is wat ik het liefst van al wil doen. Zo heb ik ook mijn vriend leren kennen. Hij studeert net zoals ik lager onderwijs. Ergens wel handig dat ik met mijn vriend in de klas zit, zo hebben we ook op dezelfde momenten vrij en weten we van elkaar hoeveel werk we hebben. We begrijpen elkaar en leven met elkaar mee.

 

 

Op die vrije momenten is het fantastisch om op 5 minuten van campus Spoor Noord overal in ‘t stad te zijn. En daar valt altijd wel iets te beleven. Je hier vervelen? Dat is heel moeilijk.  Van de kerstmarkt, tot het Bollekesfeest en de Sinksefoor. Maar ook kleinere evenementen of markten zijn altijd heel gezellig om naar toe te gaan. We hebben ook allebei een abonnement op de zoo, dus als we echt niet weten wat doen, dan gaan we naar de dieren. Vooral de apen zijn echt fascinerend om naar te kijken.

Eén van de gezelligste evenementen in Antwerpen blijft voor mij de kerstmarkt. Jeneverkes drinken met vriendinnen, het reuzenrad, miniloempia’s eten,… En dan al die lichtjes overal, zo mooi! Op die moment leeft Antwerpen echt. Iedereen ziet er dan ook zo gelukkig uit. Mijn familie is ook echt heel erg belangrijk voor mij dus die extra tijd die ik met hen doorbreng in deze periode, daar geniet ik echt van. Jammer dat de feestdagen nu altijd samen valt met de blok. Door al die examenstress geniet ik net ietsje minder. Maar we moeten positief blijven, we zitten al in de helft!