Bron foto: eigen foto

Je ziet ze constant rondrijden: de Birds. Wie had ooit gedacht dat elektrische steps zo enorm populair zouden worden? Het principe is simpel: je opent de app, zoekt een Bird in de buurt (en geloof mij, er zijn er veel!), en vertrekt. Als je klaar bent zet je je Bird op het voetpad -uit de weg- en moet je je er voor de rest niets meer van aantrekken. Het lijkt te mooi om waard te zijn, wat een manier van transport in de stad!

Het enige grote nadeel is dat het redelijk prijzig is. Je vertrekt sowieso met 1 euro startgeld en daarna is het 15 cent per minuut. Daarom dat je Birders wel eens door het rood ziet rijden, want in dit geval is het letterlijk ‘Time is money!’. Daar sta ik absoluut niet achter, want je moet nog altijd rekening houden met je eigen veiligheid en die van andere mensen.

Vanaf 21u verdwijnen de Birds en worden ze opgeladen. Om 7u ‘s ochtends staan ze weer op straat. Vanaf nu geen excuses meer als de tram te laat is! Als je zelf de Birds nog niet hebt uitgetest, raad ik het zeker aan om eens te proberen. Het is niet alleen handig, maar het is ook nog eens heel leuk!

Drive safe!