Gisteren kreeg België te maken met hevige rukwinden van 120 km/uur. Over heel Vlaanderen raakten er huizen, bomen en auto’s beschadigd. Ook in het centrum van Antwerpen heeft de storm lelijk huis gemaakt. 

De brandweerkorpsen zijn druk in de weer met het opruimen van gevallen bomen en ook de bewoners van Antwerpen zullen het werk voor zich hebben. Niet alleen in de tuin door boomschade maar ook daken die zijn gaan vliegen of auto’s die beschadigd zijn. Ook trams en treinen werden verstoord en zelfs de scheepvaart viel stil. 

Trams

Op de Mechelsesteenweg is er gisterenavond een boom op de bovenleiding van het tramnet gevallen. Hierdoor kunnen trams 7 en 15 hier niet meer langs passeren voor enkele dagen. Er werden pendelbussen voorzien voor de mensen die hierdoor last hebben. 

Treinen

Door de storm werden er vele treinen afgeschaft of ze hadden tot wel 3 uur vertraging. NMBS laat weten dat ze nu terug normaal zou rijden. 

Horeca 

The Bistro op de Wapper is vandaag niet kunnen openen door de schade. Als je er voorbijloopt zie je dat er een boom is omgevallen op de terrasstoelen. Ook zijn er vele stoelen omvergewaaid. 

Andere horecazaken hebben vooral last van de nog steeds zware winden. De reclameborden die buiten staan waaien bijna allemaal omver. 

Verkeer

Door de wind zijn er ook vele verkeersborden omvergewaaid wat kan leiden tot verwarring bij automobilisten.