‘Drie tot vier jaar heb ik achtergehouden dat ik op mannen val. Een jaar dat ik me slecht in mijn vel voelde. De reden? Heel simpel, ik was bang om mensen teleur te stellen die veel voor mij betekenen. Mijn ouders, vrienden en mensen die dichtbij me staan. Achteraf bleek dat ik mij voor niets druk had gemaakt, want mijn ouders zeiden: “Oh, maar dat veranderd toch niks?”. Mijn vrienden zagen het al een beetje aankomen dus zij reageerde ook goed op mijn “coming out”. Na de gesprekken voelde ik me opgelucht, alsof er een last van mijn schouder viel. Ik voelde me terug goed in mijn vel en kon eindelijk mezelf zijn. Tegen de mensen die met hetzelfde gevoel zitten zou ik graag nog iets willen zeggen. Kijk naar elk “coming out” filmpje op YouTube, wacht tot je compleet tevreden bent met jezelf en wees zeker niet bang, want eens je het gezegd hebt gaat er compleet nieuwe wereld voor je open!’ – Cedric Kik