“Er is een goede combinatie tussen stilte en vrije tijd”, vertelt Wissam Asbaa, kind aan huis bij jeugdhuis Fleks. Ze vindt er een plekje om tot rust te komen, te studeren of gewoon lekker te hangen met vrienden. Fleks is niet zomaar een jeugdhuis. Bij Fleks is iedereen welkom.

Wissam voelt zich echt thuis bij Fleks. “Ik weet dat ik hier altijd terecht kan. Bij Fleks vind ik alles. Stilte wanneer ik het nodig heb. Gezelligheid als ik mijn gedachte wil verzetten. Ze hebben mij een studieplek aangeboden waar ik ook ineens nieuwe mensen heb leren kennen. Er hangt hier altijd een gezellige sfeer.

Via een vriendin heb ik Fleks leren kennen. Toen waren ze nog niet klaar met de verbouwingen en het was hier echt een puinhoop. Dat maakte echter niet uit, want ze waren heel verwelkomend en gastvrij. Fleks heeft een topbestuur. Ze hebben hard moeten werken om hier een mooie plek van te maken. En dat is hun ook gelukt! Het is echt aangenaam om hier te zijn.

Je vergeet de tijd. Meestal kom ik hier om te studeren voor de examens. Soms ontbijten we samen, babbelen we een beetje en daarna vliegen we er in. In de pauzes kunnen we samen goed lachen en dat is toch fijner dan thuis zitten in je pyjama. Fleks heeft me motivatie gegeven voor mijn studie. Je zit hier met jongeren met hetzelfde doel. Iedereen heeft dat wel eens dat je het niet meer ziet zitten, bij Fleks vind je toch terug de kracht om er voor te gaan.

Hier kan ik gewoon mezelf zijn. Op sommige plekken in Antwerpen kom ik niet graag omdat ik me er onzeker voel. Ik durf mijn eigen ding niet te doen en dat heb ik bij Fleks totaal niet. Ik weet dat ik hier altijd terecht kan met eender welke vraag. Ik stap hier ook altijd iets positiever buiten dan dat ik ben binnengestapt.”

 

Fleks biedt jongeren een platform om te socializen en te studeren. Maar evenwel om te praten over ondernemen in de brede zin van het woord. Zo organiseren ze ook workshops en helpen ze jongeren netwerken via events

Adres: Victor De Langhestraat 73 Deurne

Contact: info@fleks.be