“Naam: Rik Boey

Leeftijd: 32

Specialisatie: Radio

Jaar afstuderen: 2007

Job: Presenteert op Q-music”

“Toen ik in mijn laatste jaar zat, kon ik stage lopen bij Q-music. Daarna ben ik nog naar het Conservatorium gegaan voor een opleiding Kleinkunst, maar ben er al snel mee gestopt want ik kon direct beginnen werken bij Q-music. Ik presenteer nu samen met Violette Goemans mijn eigen programma (@rikboey), elke maandag tot donderdag van tien uur ’s avonds tot middernacht.

Dat late uur heeft wel iets. Je bent als presentator iets vrijer, het mag al eens wat zotter zijn. Dat is ook de bedoeling van het programma: de mensen die nog wakker zijn oppeppen. Wat ik doe, is mensen op een indirecte manier samenbrengen. Daartegenover staat dan nogal ironisch dat ik door dat late uur zelf bijna geen sociaal leven meer heb. Maar voorlopig blijf ik het een mooie gedachte vinden en wil ik het nog wel eventjes zo houden.

Als ik terugkijk op de richting Journalistiek, heb ik op AP vooral leren schrijven. Ik denk meer na over hoe ik iets formuleer. Ik heb uiteindelijk voor de optie Radio gekozen omdat ik dat vooral zag als een uitgebreide versie van schrijven, je leert ook de technische kant. Radio was nooit mijn grootste droom, maar ik kan me nog herinneren dat ik vroeger zelf mijn radioprogramma’s maakte.

Ik ben altijd wel met van alles en nog wat bezig geweest. Dat heeft me zeker veel geholpen. Als je het wil maken in de journalistiek is het zeer belangrijk om met zoveel mogelijk bezig te zijn. Maak fouten, wees creatief, het is vooral uit je ervaring dat je leert.”

Geschreven door Joppe Peeters