Naam: Valerie Meeuwssen

Leeftijd: 20 jaar

Opleiding: Chemie (biochemie)

Jaar: 3e jaar

Een vlotter traject als deze dame kan je niet afleggen. Valerie Meeuwssen is 20 jaar oud, zit in haar laatste jaar Chemie aan AP Hogeschool en volgt de afstudeerrichting Biochemie. Na twee boeiende jaren als student in hartje Antwerpen, verbreedt ze nu haar kennis door het ganse jaar stage te lopen op een farmaceutisch bedrijf.

Voor Valerie was de keuze voor Chemie vrij vanzelfsprekend. Al in het middelbaar verkoos ze deze wetenschap boven alles en dus was het een logische stap om daarin verder te gaan. De meeste van haar vrienden trokken naar Geel maar voor Valerie was dat geen optie. Haar toekomst als student lag haar ergens anders op te wachten. Na een kleine zoektocht werd het uiteindelijk Antwerpen en aangezien KDG Hogeschool voor haar niet makkelijk te bereiken was, koos ze op aanraden van een goede vriend voor onze school. Via mond-tot-mondreclame kwam Valerie dus terecht op Campus Kronenburg.

Twee jaar verder en Valerie studeert nog altijd met evenveel enthousiasme aan AP Hogeschool. “Ik heb tijdens de periode dat ik hier heb gezeten van elk moment genoten.”Ze studeert dit jaar af maar ze is ervan overtuigd dat ze er vooral goede herinneringen aan zal overhouden. Ook al heeft elke school zijn mankementjes, dat in haar ogen op AP soms de communicatie is, ze heeft nooit spijt gehad van haar keuze voor AP.

Valerie is AP dankbaar voor de mogelijkheden die het haar heeft gegeven. Ze heeft de kans gekregen om een volledig jaar stage te lopen in plaats van een semester. Werkplekleren heet dat en de vakken die ze normaal het eerste semester zou volgen op school, doet ze nu op zelfstandige basis verspreid over het hele jaar. Momenteel werkt ze dus 5 dagen in de week bij Janssen Farmaceutica in Beerse en dat vindt ze echt een verrijking.

Het is niet vanzelfsprekend dat je via je school een heel jaar kan proeven van het werkleven. Valerie vindt dat een pluspunt want zij heeft altijd geweten dat ze iets anders wilde doen dan een gewone stage. Ze wist alleen nog niet meteen wat, een buitenlandse stage of het werkplekleren. Uiteindelijk koos ze door de infosessies op school, die ze twee jaar op rij bijwoonde, voor het tweede. Na een paar gesprekken op school en 1 sollicitatiegesprek was het voor Valerie in orde. Ze mocht beginnen bij Janssen Farmaceutica. Daar werd ze de eerste weken goed begeleid en alles werd nog goed aan haar uitgelegd. Dat gaf haar een gerust gevoel, ook al voelde ze zich al voldoende voorbereid door de begeleiding op school.

Al bij al denkt Valerie dat het mogelijk is om zoiets te bereiken door de gemakkelijke samenwerking op school. Ze heeft altijd genoten van de sfeer die er op AP in de lucht hangt. “De afstand tussen docent en student is niet zo groot en dat bevordert de samenwerking echt in mijn ogen. Ik denk dat ik aan elke docent die ik momenteel heb, of die ik in de vorige jaren had, echt altijd alles kan vragen.”