“Ik ben nooit echt bezig geweest met de vraag op welk geslacht ik viel. Ik merkte gewoon geleidelijk aan dat jongens mij eigenlijk niet echt interesseerden. Ik heb wel gewacht met het aan mijn omgeving bekend te maken tot ik een vriendin had. Dat het dan meteen zo concreet was, maakte het niet alleen heel duidelijk voor de mensen rond mij, maar maakte het voor mezelf ook makkelijker. Ik heb van mijn coming-out geen groot gebeuren gemaakt. Ik heb het één voor één aan de mensen rondom mij verteld en toen bleek dat sommigen het al langer doorhadden.

Mijn ouders waren de allerlaatsten waaraan ik het vertelde. Omdat ik zo bang was voor hun reactie, heb ik hen het nieuws ge-sms’t toen ze op vakantie waren. Als ik er nu op terugkijk, was dat misschien niet mijn beste zet, maar ondertussen zien ze hoe gelukkig ik ben en hebben ze er allebei vrede mee kunnen sluiten.”