14 oktober mochten velen onder ons voor de eerste keer gaan stemmen. Ook Xeno Wauters (18) mocht dit voor de eerste keer meemaken. Voor hem was deze dag net iets specialer dan voor de doorsnee 18-jarige. Hij kwam namelijk ook voor de eerste keer op voor N-VA.

xeno wouters

Xeno: “Ik denk dat we als partij blij mogen zijn met het resultaat dat we zowel op provinciaal, gemeentelijk, als op lokaal niveau hebben neergezet. Over de hele lijn hebben we prachtige resultaten neergezet, in het bijzonder in Antwerpen. Daar haalden we 35,9%, een lichte daling van 2,1%, maar we houden stand. Het is dus duidelijk dat de Antwerpenaar achter het beleid staat dat de N-VA de voorbije 6 jaar heeft gevoerd. Uiteraard ben ik ook zeer blij met het resultaat dat we in Wilrijk hebben neergezet, mijn eigen geitendorp, mijn eigen district. We zijn erin geslaagd onze 10 zetels te behouden en hebben nu twee jonge mensen, mezelf inbegrepen, die ons vanaf 2019 zullen vertegenwoordigen in de districtsraad.”

“Zelf had ik ook het volste vertrouwen dat de partij op alle niveaus een goed resultaat zou neerzetten. Een sterk beleid en een sterk team, meer heeft men niet nodig om de kiezer te overtuigen. Wel had ik mijn eigen resultaat niet verwacht, zo ben ik met 254 voorkeurstemmen verkozen om te zetelen in de districtsraad. Uiteraard een resultaat waar ik tevreden mee ben. Hieruit trek ik dan ook mijn conclusies: het is duidelijk dat de Wilrijkenaar vertegenwoordigd wil worden door de jeugd.”

“Wat ook wel verrassend was aan mijn allereerste opkomst, waren de talrijke positieve reacties van vrienden en familie. We hebben niet persé allemaal dezelfde politieke voorkeur als mij, maar toch hun felicitaties krijgen geeft je toch voldoening.”

 “Naar de toekomst toe, wil ik zeker voor de N-VA actief blijven als zowel de partij als mijn kiezers dit willen. Het was/is een avontuur om nooit te vergeten.  Ik heb ook enorm veel leuke mensen ontmoet, verhalen gehoord en ervaring opgedaan. Graag zou ik mij nog meer willen engageren voor de Wilrijkenaar door volgende keer ook mee te doen. Veel anders zou ik het dan niet aanpakken, misschien iets vroeger beginnen aan de campagne. Maar voor de rest heb ik mijn best gedaan met behulp van mijn partijgenoten en familieleden.”