“De eerste persoon waarbij ik uit de kast kwam was een goede vriend van mij. Ik wist op voorhand wel dat die er geen problemen mee zou hebben. Ik heb het later, toen ik net een relatie had, verteld tegen een paar andere vrienden. Dit heb ik tegen niemand anders van mijn klas verteld omdat ik dit niet relevant vond. Ze wisten wel dat ik een relatie had maar ze wisten niet dat die relatie met een jongen was. Ik vertelde het later pas aan mijn moeder toen we gingen wandelen in het park en ze reageerde heel positief. Mijn moeder vertelde het tijdens mijn proclamatie aan mijn vader, waar ik eerst niet zo blij mee was maar uiteindelijk ben ik haar er toch dankbaar voor want ik zou het anders alsmaar hebben uitgesteld. Ik heb nog een laatste tip voor jongeren in het middelbaar die nog in de kast zitten. Je moet pas uit de kast komen als je die behoefte hebt. Voel dus geen druk om het te zeggen!”

Raoul (20), studeert Informatica