Als jongere vind ik, samen met nog andere studenten, dat er geen aangepast nieuws is voor onze leeftijdsgroep. Kinderen kunnen terecht bij het jeugdjournaal Karrewiet en ouderen kunnen natuurlijk terecht bij de traditionele journaals. Er zijn wel sites als Newsmonkey, die nieuws aantrekkelijk maken voor jongeren. Als je de site een tijdje volgt, merk je al snel dat je niet verder komt dan wat leuke lijstjes en ontspannen onderwerpen, maar je bent nog niet mee met de actualiteit.

Daarom bedachten wij het concept ‘HYPED’, nieuws aangepast aan jongeren die tussen de doelgroep van Karrewiet en het journaal vallen. Op onze site willen we ook ingewikkelde topics op een makkelijke manier brengen. Hoe? Dagelijks willen we cartoons publiceren met vaste karakter, zoals je kan zien in bovenstaande foto. Wekelijks zou er ook een explainer-video verschijnen van ingewikkelde topics, ook met die vaste karakters.

Om ons concept te verduidelijken maakten we een prototype van onze site. HIER kan je het resultaat daarvan bekijken. Zoals je ziet staat er nog maar een cartoon op, maar we zouden er 5 per dag willen publiceren. Als je op de cartoon klikt krijg je ook de basisinformatie zodat je helemaal mee bent. Als je dan nog meer informatie wilt, kan je doorklikken naar het originele artikel. Handig toch?

Op onze site kan je ook een persoonlijk account aanmaken, mits betaling van een maandelijks. De voordelen daarvan zijn dat je je eigen newsfeed kan samenstellen met jouw eigen interesses en de wekelijkse video’s natuurlijk.

Natuurlijk is HYPED nog maar een concept. Het is geen bestaande site, maar ons beeld van nieuws voor jongeren. Je kan je dus ook niet echt abonneren en er zullen geen extra cartoons verschijnen. Maar misschien kan het mensen doen nadenken en volgt er binnenkort wel een site met nieuws voor jongeren. Afwachten dus!