Le Corbusier. Linkeroever – Chandigarh

Museum aan de stroom | 6 april t.e.m 18 augustus

Welke visie had de modernistische architect Le Corbusier voor ogen voor het uiterlijk van Linkeroever. En wat heeft de Indiase stad Chandigarh daar mee te maken? Laat je meeslepen in de vooruitstrevende gedachtegangen van de architect.


3500 jaar textielkunst

HeadquARTers

Een collectie antieke textielkunst uit Egypte en Centraal-Azië. Ga op reis doorheen de expositie en ontdek de rijke geschiedenis van Egypte aan de hand van oude weefsels, kledij en andere archeologische vondsten.


Ook in de MDR collectie…

Museum De Reede | 14 februari t.e.m. 3 juni

Een internationaal geheel van grafische topwerken van onder andere Ensor, Kollwitz, Bervoets en Beckmann vervoegt zich bij de permanente collectie werken van Edvard Munch, Francisco Goya en Félicien Rops.


Photobook Belge

FOMU – Fotomuseum | 1 maart t.e.m. 6 oktober

Een schets van het ontstaan van de fotoboek, één van de belangrijkste expressiemiddelen voor fotografen. Fotoboeken zijn cruciaal voor de verspreiding van fotografie. Voorafgaand aan deze tentoonstelling bleef de aandacht naar onderzoek over het Belgische fotoboek uit. FOMU vult deze leegte op door middel van deze expo.


Rootszoekers

Red Star Line Museum | 23 april t.e.m. 6 oktober

Het Red Star Line Museum bezit tal van interessante verhalen over migranten. In tijden van vele vragen en twijfel over migratie komt het Red Star Line Museum met een expositie over de zoektocht naar het eigen verre, recente verleden van migranten.