Brandon Schutz is een pas afgestudeerde televisiejournalist. We zitten aan het fonteintje op de Wapper, pal tussen de winkelende mensen op de Meir. “Ik had nog vier herexamens in die in de weg stonden van het behalen van een diploma. De laatste is net achter de rug en ik heb er een goed gevoel bij. Na een examen durf ik wel eens naar hier komen om te ontspannen, ook al is het hier meestal heel druk. Het water heeft iets rustgevends, vind ik”.

Maar Brandon heeft ook nog andere herinneringen aan deze plek. Het fonteintje aan de Wapper is een populair verzamelpunt voor Antwerpse studentenverenigingen, vooral tijdens de doopweek. “Als schachtenmeester bij Eligia heb ik hier al een aantal schachtjes serieus doen afzien. Op handen en voeten laten kruipen, verdachte substanties laten drinken… Of dat goed is voor de gezondheid, laat ik in het midden… Maar zulke dingen moet je doen als je jong bent, hé.”

“Dus elke keer als ik hier ’s morgens langskom op weg naar school, denk ik terug aan die legendarische tijden. Nu ben ik afgestudeerd en kan ik dus geen schachtenmeester meer zijn. Dat is een afgesloten hoofdstuk. Jammer, maar er is een tijd van komen en gaan. Het volgende hoofdstuk gaat hopelijk over het vinden van een job als televisiejournalist”.