Hier spot je:  Donutello, een walk-in, eat-out donutzaak met een mierzoet interieur. Er zijn ondertussen al drie vestigingen van de donutwinkel van komiek Kamal Kharmach. Wij gingen even kijken in de vestiging in de Grand Bazar. De twee andere kan je vinden in foodhall Mercado en in de Kloosterstraat. Niet zo ver van elkaar dus. Dan moet het zeker en vast de moeite zijn, denken we dan…

Hot omdat: Streetfood in Antwerpen aan een opmars bezig is, vooral de dessertjes. Kijk maar naar de recente openingen van Hoeked Donuts en Chez Claire. Eens kijken of ze daar met deze concurrent rekening moeten houden…

Zoë: “De caramel cream donut die ik proefde was echt hemels. Hij had een chocolade- en karamelglazuur en vanbinnen zat pudding als vulling. De caramel overheerst hierdoor dus niet waardoor alle smaken perfect in balans waren. Zeker de moeite om te proeven!”

Sofie: “Mijn favoriete candy bar is Snickers, dus het was alleen maar logisch dat ik de Snickersdonut zou proberen. Hij zat al heel verleidelijk naar me te kijken in de vitrine (of ik naar hem). Al bij de eerste hap proefde ik de herkenbare combinatie van pinda, karamel en chocolade. Ik ga er morgen nog eentje halen, denk ik.”

Ilse: “De rijstpapdonut was verbazingwekkend genoeg erg lekker, toegegeven, het is een vreemde combinatie. Er lag zelfs bruine suiker op de donut en laat dat nu net de manier zijn waarop we thuis altijd rijstpap aten. Originele en onverwachte samenstelling, maar sorry Donutello, mijn oma’s rijstpap is nog steeds de beste dat ik ooit gegeten heb.”

APpunten: 4,5/5. Een half puntje doneren we aan de rijstpap van de oma van Ilse.

Adres: Grand Bazar (ingang Hilton), Beddenstraat 2, 2000 Antwerpen