Hoe ziet een student Journalistiek en radio de toekomst? Over de toekomst van journalistiek en radio wordt vaak negatief gedaan, maar toch beslissen heel wat jongeren om toch voor deze studierichting te gaan. Een van die jongeren is Junior. Wat drijft hem?

“Iedere persoon is een journalist want we zijn allemaal van nature nieuwsgierig. Maar het vak journalistiek geeft de mogelijkheid om de bepaalde aspecten zoals vlot en verstaanbaar praten maar ook je algemene kennis te verbeteren. Het is een brug naar het begrijpen van de maatschappij en de wereld.” vindt student Journalistiek (optie Radio) Junior Verhelst.

“Via journalistiek zou ik graag radio doen heropleven. Een beetje een “renaissance” van de radio, zeg maar. Daarom blik ik graag terug op de tijd van radio Caroline. In die tijd bande de BBC bepaalde nummers. Radio Caroline antwoordde daarop door internationale wateren te bevaren en hun uitzendbereik tot in Engeland uit te breiden. Het is rebels gedrag, waarbij geen geweld aan te pas kwam.”

Waarom koos hij voor radio? “Ik heb veel ideeën en wil graag gedurfd uit de hoek komen en daarbij iets nieuws brengen. Ik gebruik graag verstaanbare taal om me uit te drukken. Praten is het liefste wat ik doe en als ik daarbij nog eens een boodschap kan brengen, voel ik mij compleet.”