Vincent Orban is 21 jaar en staat zo als jongste op de lijst van het Vlaams Belang. De ambitie om later groot te worden in de politiek heeft hij niet. Wel vindt hij dat de rechtse partij veel potentieel bezit en hij vind het jammer dat ze de kans nog niet heeft gekregen om dat te laten zien.

“Ik ben opgegroeid met het Vlaams Belang. Mijn ouders en grootouders zijn voorstander van de partij en zo ben ik er zelf ook in terecht gekomen. Het is dus in de eerste plaats iets wat ik heb geërfd van mijn familie. Een andere reden waarom ik op de lijst sta heeft te maken met het migratieprobleem in België. Ik heb geen probleem met migranten. Ik vind het ook niet erg dat die mensen bij ons terecht komen zodat wij hen kansen kunnen geven.”

“Wat ik wel erg vind, is het feit dat sommigen onder hen zich niet willen aanpassen aan onze normen. Mensen die bijvoorbeeld profiteren van onze economie en het OCMW. Dat zijn dan vooral migranten die niet werken of zich niet willen aanpassen. En dat terwijl asielzoekers per maand veel meer geld ontvangen dan het pensioen bedraagt dat de ouderen onder ons krijgen. Die ouderen hebben meestal lang en hard gewerkt en ik kan het niet goedkeuren dat zij financieel moeten onderdoen. Dat is de belangrijkste reden waarom ik mij engageer voor het Vlaams Belang.”

“De partij heeft concrete plannen qua migratiebeleid en die willen wij ook uitvoeren. Daar zou de partij de kans moeten toe krijgen en die heeft ze tot nu toe niet gekregen. Dat vind ik heel jammer. Zelf heb ik niet de droom om een carrière uit te bouwen in de politiek, maar ik sta wel volledig achter hun gedachtegoed. Ik geloof erin dat eens de partij meer zeggenschap krijgt in de politiek, ze enorme vooruitgang zal boeken.”