Hannelore is 23 jaar en studeert orthopedagogie. Elk jaar maakt ze tijd om de eerste week van de paasvakantie mee op Alles Kidz-kamp te gaan. Daar geeft ze vijf dagen lang vele kinderen uit Turnhout de week van hun leven. “Zolang ik kan, blijf ik meegaan op Alles Kidz!”

“Het mag misschien een grijze dag zijn, maar de lach van de kinderen op Alles Kidz geeft mij een warm gevoel. Ze trekken zich niets aan van de koude, want ze hebben krijgen het wel warm van het ravotten.”

Hoewel er weinig middelen op het kamp zijn, bedachten de vrijwilligers creatieve oplossingen om toch een origineel spel te in elkaar te steken. Maar ook de klassiekers zoals ‘Chinese voetbal’ en ‘kat en muis’ kwamen aan bod. 

Alles Kidz is een vakantieweek georganiseerd door Kazou, de jeugddienst van de Christelijke Mutualiteit (CM). “De vakantie, die doorgaat in Turnhout, is bedoeld voor kinderen uit Turnhout die uit sociale kwetsbare milieus komen.”

CM organiseert al meer dan tien jaar reizen en kampen voor kinderen en jongeren. Ook mensen met een beperking van 8 tot 30 jaar kunnen via CM op Jomba-vakanties genieten van een week vol plezier. De andere reizen zijn bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 18 jaar. Tijdens de vakanties zetten meer dan 8000 vrijwilligers zich in om alles in goede banen te leiden. 

Wil jij ook monitor worden bij Kazou? Volg dan hun basiscursus! Dat is een week vol plezier waarin je ontdekt hoe je moeten omgaan met bepaalde situaties en hoe je de meest creatieve spelletjes verzint. De cursus wordt erkend door de Vlaamse overheid. Op die manier wil Kazou verzekeren dat de vrijwilligers de kennis verkrijgen die ze nodig hebben om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de vakanties. 

Camera: Laurence Verhees & Sanne Nuyts

Montage: Sanne Nuyts

Presentatie: Jonathan Cieters