Straatsburg door de bril van een groep toekomstige journalisten.

DAG 1

Nanne Pluijm: “Het project is redelijk moeilijk verlopen, zeker vandaag. We zijn allemaal een beetje moe en het was echt lastig om alles te bespreken. Nu zijn we aan het monteren. We zijn een intro aan het maken voor onze filmpjes zodat we één mooi concept krijgen. Ik denk dat we daar alleen al bijna vijf uur aan bezig zijn geweest. In het museum zelf is alles vlot verlopen. Alleen het interview met de gids was wat moeilijker. Het niveau van het Frans was soms wat hoog. We hadden de gids wel gevraagd om rustig te praten maar eens ze op dreef was, ging het sneller en sneller. We gaan dus nog wel wat moeite hebben met de vertaling en ondertiteling.”

DAG 2

Charlotte Vervloet: Het interview ging verrassend goed. Ik dacht eerst dat parlementariërs nogal stroeve, strenge mensen waren. Ik heb mevrouw Vaukmans en mevrouw van Bossuyt gefilmd. Ze waren allebei heel vriendelijk en heel appreciërden dat wij als studenten ze interviewden. Ze waren ook blij met de vragen wat altijd positief is. Het is dus verrassend goed gegaan en ik hoop dat we er iets goed van kunnen maken.”

DAG 3

Ruben Demyttenaere: “Ik heb gefilmd. Op zich was dat best wel makkelijk want Struthof is veruit het meest interessante onderwerp om te filmen. Het is ook enorm leuk om een verhaal te brengen op een visuele manier. Het verhaal van enerzijds de pracht van de natuur, hoe idyllisch het er daar allemaal uitziet, en anderzijds hoe wreed en onmenselijk de dingen zijn die daar plaats hebben gevonden. Je kan er creatief veel mee doen en het filmen was enorm leuk.”

DAG 4

Deborah Seymus: “Het was halfzeven vanmorgen toen ik aankwam in ‘t hotel na een stevig nachtje met medestudenten en naar het schijnt ook met de lokale barman (lacht). Ik heb een uurtje kunnen slapen en daarna werd ik beneden weer verwacht in de lobby. Er kwamen nogal veel shotjes en cocktails aan te pas. Wel een leuk initiatief van de lectoren dat ze een bar hadden afgehuurd om de reis af te sluiten. Terwijl Amélie de volgende morgen een tukje deed in de gehandicapten wc werkten de overige groepen, met een lichtelijke kater, verder aan hun opdrachten. Ondanks dat we nu moe zijn was het een prachtige reis. Ik heb klasgenoten op ongeziene manieren leren kennen en enorm veel gelachen. Ook de lectoren dragen voor een groot deel bij aan het succes van deze trip!”