Het is de vrijdag voor Graspop Metal Meeting. Voor de eerste keer sinds het begin in 1996 uitverkocht en dat voor alle “normalere” festivals zoals Rock Werchter en Pukkelpop. Alex Agnew gaf zijn mening al in Het Nieuwsblad deze week, en zei dat Graspop het enige festival is waar de muziek niet van een USB komt.

Gezien ik zelf een metalhead ben, sta ik volledig achter dat statement, maar dat is natuurlijk to each their own. Met headliners zoals Guns ’N Roses, Iron Maiden, Judas Priest en Ozzy Osbourne is het dit jaar een revival van de klassiekers, en ik denk dat dat er mee voor zorgde dat alles uitverkocht is. Dat is natuurlijk heel goed voor Graspop, al vraag ik me af wat de situatie zal zijn op de camping.

 

Ga jij ook naar de festivals en blijf je kamperen? Kom dan deze namiddag nog eens terug voor wat extra tips over de essentials (gemaakt op basis van ervaring).