“Ik voel me niet oncomfortabel in hun bijzijn.” Jolien Engelen (18)

 “Op een avond ging ik met mijn vriend iets drinken. Ik had een suggestie van een gezellige bar waar ik al een paar keer was gepasseerd. Na een tijdje vraagt mijn vriend of ik doorheb dat we in een homobar zitten. Heel verbaasd kijk ik rond en merk ik overal groepjes mannen die heel intiem bij elkaar zitten. Ik voelde me er niet oncomfortabel bij maar mijn vriend wou wel liever doorgaan.

Op zich heb ik geen problemen met mensen uit de LGBTQ+ gemeenschap. Ik vind het helemaal niet erg dat die zo zijn. Ik heb wel het gevoel dat ze al meer maatschappelijk aanvaard zijn waardoor het voor mij niet meer als raar aanvoelt.

Ik heb zeker ook wel getwijfeld over mijn eigen geaardheid. Toen ik op toneelschool zat moesten we een kunstwerk van Rodin nadoen waarbij ik een meisje moest kussen. Bij deze ervaring was het voor mij duidelijk dat ik hetero was. Ik voelde me er oprecht ongemakkelijk bij.”