Eerder deze week verscheen het nieuws dat de Belgen minder pils zouden drinken en meer naar de sterke bieren zouden grijpen. Ben jij ook zo iemand? Je wilt wel bier drinken maar geen gewone pils en al zeker geen zoete cocktails of wijntjes, probeer dan zeker deze vijf zwaardere bieren.

1. De Koninck aka een Bolleke

 

Afbeeldingsresultaat voor de koninck bier omschrijving

Aaaaah, de trots van Antwerpen: een typisch Bolleke. Een amberkleurig bier dat een iets bitterdere smaak heeft. Moet je gewoon geproefd hebben. Bezoek ook zeker de brouwerij eens, je kan zonder gids rondwandelen en alles zelf ontdekken.

Alcoholpercentage: 5.20%

2. Kasteelbier Rouge

Afbeeldingsresultaat voor kasteelbier rouge procent

Welke student kent dit bier ondertussen niet? Door de zoete smaak gaat het zo binnen, maar je wordt er stiepelzat van. Op café zal je er iets meer voor betalen, maar het is zeker de moeite waard. Aanrader voor wie graag Kriek drinkt, maar het iets steviger wil aanpakken.

Alcoholpercentage: 8,0%

3. Brugse Zot

Afbeeldingsresultaat voor brugse zot

Antwerpen heeft zijn Bolleke, Brugge heeft zijne zot. Het is een blond bier met een kruidige, bittere smaak en heerlijk bij wat abdijkaas. De brouwerij bevindt zich in hartje Brugge en is super leuk om te bezoeken. Achteraf krijg je een ongedistilleerde Brugse Zot om te proeven. Heerlijk.

Alcoholpercentage: 6,0%

4. Tripel Karmeliet

Afbeeldingsresultaat voor tripel karmeliet

Tripel Karmeliet is een blond, bronsachtig bier met een zachte, fruitige smaak. Het is al vaak uitgeroepen tot het beste Belgische bier door de World Beer Awards. Tof glas, ook.

Alcoholpercentage: 8,4%

5. Rochefort

Afbeeldingsresultaat voor rochefort bier

Rochefort is een donker, pittig abdijbier met een sterke nasmaak. Drink je er twee, dan lig je onder je stoel. Leuk detail: de monniken van Rochefort jagen geen winst na, ze brouwen het bier enkel voor hun gebruik en schenken de winst aan goede doelen. Een reden des te meer om het bier te drinken.

Alcoholpercentage: Rochefort 6: 7,5%, Rochefort 8: 9,2%, Rochefort 10: 11,3%

 

Zo, nu hebben jullie al wat meer keuze. Schol!