StuDay verhuist van locatie. Dat vindt GATE15 de perfecte kans om het concept te vernieuwen. Daarom organiseert GATE15 op 17/02 en 18/02 een hackaton. Tom Olivier, medewerker GATE15: “We willen een tweedaagse organiseren. Onze doelstelling is om 80 studenten en begeleiders samen te brengen om een nieuw concept voor StuDay te bedenken.”

Op de tweedaagse zullen er ook keynote sprekers komen die gespecialiseerd zijn in evenementen organiseren. De sprekers zijn Peter Decuypere (founder Fuse & I Love Techno), Bruno Schaubroeck (We Make You Happy) en Case:  Horst artists and music (Wim Thijs, Onkruid VZW).

Na de sprekers zullen de studenten zelf aan de slag kunnen gaan om te brainstormen en concepten te bedenken aan de hand van thema’s. Uiteindelijk zullen de aanwezige studenten stemmen op hun favoriete concept, dat uitgewerkt zal worden.

Tom: “We zoeken naar zeer brede profielen om een representatief staal van studenten te krijgen: studenten uit verschillende onderwijsinstellingen, studenten die al en nog niet op StuDay geweest zijn, studenten die wel en niet in een studentenclub of studentenraad zetelen, … De studenten die meegaan op de Hackaton zullen deelnemen aan een exclusief verhaal. Er zullen maar 80 geselecteerden mee mogen doen. Het wordt een interessante tweedaagse met interessante deelnemers en ervaringen. Eten en drinken worden voorzien.”

Wie mee wilt doen kan zich tot zondag nog inschrijven. Op 13/2 worden de deelnemende studenten geselecteerd. Wie zich wil inschrijven kan hier alle informatie vinden.