Game of Thrones-fanatiekelingen mogen hun twee pollekes kussen. Er is zeer lang gespeculeerd geweest omtrent een uitgebreide prequel van de topserie en vandaag heeft de Amerikaanse betaalzender HBO dat bevestigt.

De HBO-serie is immens populair en won sinds haar debuut al tientallen prijzen, waaronder 39 Emmy Awards. Maar aan alle goede dingen komt uiteindelijk een eind. Of toch niet? “GOT-fans” balen sinds vorige zomer om het sabbatjaar dat de seriemakers hebben genomen voor de productie van het laatste seizoen. Het achtste seizoen zou namelijk pas in 2019 uitkomen. Het is dus nog eventjes wachten vooraleer we weten wie er uiteindelijk op de troon belandt.

Maar niet gevreesd! HBO heeft de geruchten omtrent een prequel bevestigt en de reeks zou zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van de originele serie afspelen. Ook zal George R.R. Martin, de auteur van de boekenreeks A Song of Ice and Fire, mee het scenario schrijven en instaan voor de uitvoerende productie. Eindelijk zullen we het ontstaan van de “White Walkers” begrijpen en aanschouwen hoe alle grote huizen in “Westeros” tot stand zijn gekomen!