Vijf miljoen mensen zitten vol verwachting voor hun computer omdat er een nieuwe vlog op zijn YouTube kanaal komt te staan. Casey Neistat vlogt elke dag van zijn leven. Maar nu gaat hij ook een app voor CNN creëren met als doel het aantrekken van een jonger publiek, “the millennials”.

Eerste tweet van Casey Neistat in CNN

 

CNN maakte maandag 28 november bekend dat ze Neistat zijn sociale media app BEME hebben gekocht om deel uit te maken van CNN. “Een groot deel van mijn particuliere groep volgers bekijkt traditionele media als iets van het verleden. Mijn papa bekijkt het als het woord van God, maar jongeren denken helemaal zo niet meer”,aldus Neistat.  Hij belooft dat hij het idee van authenticiteit terug naar het nieuws gaat brengen.

CNN is niet het eerste mediabedrijf dat investeert in online media om een jongerpubliek aan te trekken. NBC Universal heeft 200 miljoen dollars geïnvesteerd in Buzzfeed en Vox Media.

Maar wie is Neistat eigenlijk? Wat kan hij nu aan CNN toevoegen?

Casey Owen Neistat is een 35-jarige Amerikaanse Vlogger met vijf miljoen volgers op zijn YouTube kanaal. Hij is een filmmaker en ook bedenker van een reality show. Neistat is ook CEO van het socialemediabedrijf BEME. Toch blijft het onmogelijk om uit te leggen hoe hij van een “school drop-out” tot een beroemdheid is opgeklommen. Niemand kan het beter uitleggen dan hij zelf: