Op de Keyserlei in Antwerpen op maar een paar meter afstand van Ellis Burger, Quick en McDonald’s vind je de allereerste Five Guys-vestiging van België. Benieuwd of ze een kans maken om de concurrentie te verslaan gingen wij een kijkje nemen.

Het Concept 

Binnengekomen werden we meteen begroet door de manager die ons het concept van de keten uitlegde. Je besteld een burger of hotdog en stelt die dan volledig samen hoe je het zelf wil. Bacon, uitjes, champignons,… noem maar op. Verder zijn er verse frietjes en tal van milkshakes.

“Vriezers hebben we hier niet” 

Volgens de manager zal je geen enkele diepvriezer vinden in Five Guys. “We werken alleen met verse producten. Vers vlees, groenten, fruit voor de milkshakes, alles wat je hier kan bestellen is dagvers en daarom hebben we dus geen diepvriezers nodig.”

pastedGraphic.png

We bestelden een hotdog, een hamburger met frietjes en een milkshake en we waren aangenaam verrast van de kwaliteit. De groentjes zijn inderdaad vers, de burgers zien eruit alsof ze recht van het plaatje uit de advertenties zijn gesprongen en de frietjes waren extra knapperig.

pastedGraphic_1.png

Klant is koning

Wat ook meteen opvalt is hoe aangenaam de bediening verloopt. Je wordt begroet door de werknemers, ze leggen uit wat het concept is en bedienen je met een glimlach. Het restaurant is ook heel hygiënisch, dat zie je ook omdat je door de open keuken een goed zicht hebt op de bereiding van het voedsel.

pastedGraphic_2.png

Met ons buikje vol konden we dus besluiten dat Five Guys een zeer waardige concurrent is voor de bestaande fastfoodketens in ons land. Wij komen zeker nog eens terug!

pastedGraphic_3.png

Auteur: Lissa Beelen