Dour

Het festival Dour is genoemd naar de gemeente Dour in de Waalse provincie Henegouwen in België. Het is een vijfdaags muziekfestival. Dit jaar begint het festival op 10 juli en eindigt het op 14 juli. De bezoekers van het festival houden van de genre’s Rock, Drum ‘n’ bass, Hiphop, Reggae, Electro en Dance. Het Dour festival is ontstaan door een initiatief van een groep jongeren om Le Terril de la Machine à Feu te redden en de omringende natuurgebieden te beschermen. Ook nu is het festival bezig met duurzaamheid en milieu. Zo is er op de festivalweide zelf een sorteercentrum aanwezig en een groot deel van hun energie is zonne-energie. Ik heb alvast een ticket gekocht.

Couleur Café

Couleur Café is een driedaags festival in Brussel aan het Atomium. Aangezien ik dit festival al een paar keer heb vermeld in mijn blogpost, staat die zeker in mijn lijst. Het is een urban music festival met dus zeer uiteenlopende genres. Naast muziek staat Couleur Café ook bekend voor zijn lekker eten. Er is ieder jaar ook een grote kunsttentoonstelling die je kan gaan bezoeken en vele workshops waaraan je kan deelnemen. Het is een multicultureel festival waar iedereen samen komt. Het is ook een redelijk goedkoop festival als je het vergelijkt met andere festivals. Voor een combi-ticket (3 dagen) betaal je slechts 85 euro.

Woo Hah

Als je eerder voor het genre hiphop bent, is Woo Hah zeker en vast een optie. Het is gelegen in de Beekse Bergen bij Tilburg in Nederland. Het festival duurt drie dagen lang. Het is een redelijk nieuw festival, de eerste editie was in 2014. Toen was het nog een klein festival dat 1 dag duurde. Ieder jaar wordt Woo Hah populairder en uitgebreider. Op het festival zelf is er een skate-hall waar zowel professionele als niet-professionele hun skate kunsten tonen. Verder is er ook plek voor mode en kunst op het festivalterrein. Omdat het festival draait om één bepaald genre weet je ook dat iedereen die daar is dat genre graag hoort. Er hangt een sfeer van samenhorigheid in de lucht als je daar bent.

Rock Werchter

Het Pop-Rock festival Rock Werchter is ontstaan in 1975. Sinds dan vindt het elk jaar plaats in het klein dorpje Werchter in Vlaams-Brabant. Het is voor velen een traditie om ieder jaar naar Rock Werchter te gaan. Persoonlijk vind ik de tickets redelijk duur, alhoewel er veel grote artiesten naartoe komen. Een combi ticket kost 243 euro. Zelf ben ik één keer, één dag naar Rock Werchter gegaan om de Foo Fighters te kunnen zien. Ik kan het je zeggen het was het geld waard.

Pukkelpop

Pukkelpop is een festival dat plaatsvind in Kiewit in Hasselt. De naam zegt het zelf Pukkel-pop, het is voor veel jongeren hun eerste festival ervaring. Voor mij telt dit ook. Er wordt vooral pop, alternatieve en dance muziek gespeeld. Vandaag is het een gigantisch festival waar ieder jaar nog altijd veel volk naartoe stroomt. Dit jaar staan Billie Eilish, Twenty One Pilots, Tame Impala, Anderson Paak… in de line-up. Dat beloofd weer een spetterend feest te worden.

Bron: Flickr