Het is de vrijdag voor Graspop, dus als je nog niet ingepakt hebt, wordt het toch lichtjes tijd om eens rond te kijken om te weten wat je nog nodig hebt. Ik heb door trial and error toch wel wat festival essentials bij elkaar weten te sprokkelen die misschien toch niet echt voor de hand liggen.

1.Ducttape

Onder het motto ducttape kan alles repareren kan je best een rol meenemen. Wij gebruiken hem bijvoorbeeld vooral om regen en ongewenste lange vingers uit onze tussentent te houden, maar hij kan altijd van pas komen!

2. Kampeerlichtjes

Deze samen met de volgende tip zijn vooral handig om het leven van je GSM wat langer te laten duren, zo moet je die niet constant gebruiken als zaklamp.

3. Draagbare batterij op zonne-energie

Deze spreekt voor zich, al raad ik specifiek een batterij aan op zonne-energie, omdat je de meesten gewoon in je tent open kan leggen om op te laden in plaats van je geld aan een locker met stopcontact te moeten geven.

4. Flexibele waterfles

De weersvoorspellingen zitten goed voor Graspop dit jaar, en als het zo warm is moet je natuurlijk veel water drinken. Gelukkig is al het kraantjeswater drinkbaar, dus het loont wel de moeite om iets bij te hebben dat je kan sluiten en bijhouden. Als je dan vanvoor staat te puffen in de Marquee moet je toch niet helemaal naar de bar.

5. Kampeerverfrissing

Lijkt erg vreemd, maar loont wel de moeite, als het enorm warm is buiten, is het bijna een serre in je tent, dan is alle verfrissing het waard.

6. Vlag en vlaggenstok

Dit is vooral om je tent makkelijk terug te vinden, beschonken of niet, op een grote camping je tent terugvinden kan wel eens een probleem zijn als alle tenten er hetzelfde uitzien.

7. Kampeerstoeltjes

Vroeger vond ik dit overbodig, maar na een paar jaar heb ik mijn mening toch moeten herzien, dat het de moeite loont om niet 4 dagen op de grond te zitten.

8. Schupje

Dit is enkel om drinken in de grond te graven, dan blijft het toch ietwat fris op een warme dag.

9.Vuilzakken

Vuilzakken zijn niet alleen handig om je campingplaats schoon te houden,  maar ook om op te zitten, moest het regenen.