Yaël De Neve

Yaël De Neve

Yaël heeft English Literature gestudeerd op Santa Monica College in Californië. Ze is gepassioneerd voor politiek.

“Wie wil zo’n president?”

“Deze uitslag had ik totaal niet zien aankomen. Ik wist wel dat het ‘close’ zou worden, maar had toch verwacht dat Clinton zou winnen. Misschien omdat ik zelf in Californië woonde, waar iedereen vrij openlijk Democraat is. Mijn Amerikaanse vrienden stemden op Hillary of Jill Stein. Hilary stond ook voor bij de ‘early voting’ resultaten.

Ik sta zéker weten niet achter Trump maar ook niet echt achter Clinton. Als je beiden vergelijkt, zou ik toch voor Clinton gaan. Trump heeft geen ervaring als politicus, heeft al meerdere keren zijn eigen bedrijf de grond in geboord, en komt van een enorm rijk gezin. Hoe kan hij zich nu in de schoenen van de normale mens plaatsen? Ook snap ik niet dat iemand hem na de aanrandingschandalen nog als president wil.“

 

Bas Van Damme

Bas Van Damme

Bas Van Damme is shopmanager bij het Amerikaanse kledingmerk Mc Gregor op Hopland.

“Fel karakter Trump was een act”

Spijtig genoeg zag ik de uitslag wel aankomen. De teleurstelling was even groot geweest als Clinton gewonnen had, want ik was voorstander van Bernie Sanders. Toch maak ik me niet echt ongerust over de toekomst. Grote veranderingen zullen er volgens mij niet direct plaatsvinden.

Trumps felle karakter was misschien eerder een act. En daar liep het voor mij mis in deze verkiezingen, veel draaide rond acts en persoonlijke insinuaties  waardoor ik me nu bij zowel Clinton als Trump nog steeds vragen stel.

 

 

 

Jori Faber

Jori Faber

Jori Faber (24)

Jori Faber voerde acht weken lang campagne voor Clinton. Hij liep stage in het kader van zijn opleiding Politieke communicatie aan de Universiteit van Antwerpen. Zijn reactie is kort: “De campagne is voorbij. Nu worden er hier pintjes ingeschonken.”

 

 

 

 

Geschreven door Luka Van Royen

Foto’s geleverd door interviewees