Waarom zou je meer uitgeven als je minder geld kan spenderen aan even leuke dingen? Sommige beroemdheden denken hetzelfde, veel bekende mensen houden nog van de goedkope dingen. Op de website ‘THE CUT’ vond ik interessante interviews met Amerikaanse bekendheden waaronder Zooey Deschanel, Julia Roberts, Chloë Sevigny en Zoë Kravitz 

De 39-jarige actrice en zangeres Zooey Deschanel, bekend door haar doorbraak in de films ‘Mumford’, ‘yes man’ en de serie ‘New girl’ heeft een grote liefde voor kringloopwinkels. Toen Zooey jong was had ze leuke ‘50s gala jurkjes die ze in haar vrije tijd droeg, nu ze wat ouder is denkt ze vaak terug aan deze jurken en trekt ze nog op avontuur naar nieuwe thriftshops.

Style isn’t when you buy yourself the most expensive things. It’s being creative and able to put together what you’ve collected,”

Zooey Deschanel
Bron: Flickr.com

Ook Julia Roberts, de 52-jarige actrice die bekend werd door haar rol in ‘Pretty Woman’, ‘Nothing hill’ en ‘My best friend’s wedding’ gaat vaak naar de kringloopwinkel. Ookal is ze ooit benoemd tot meest betaalde actrisse in de wereld, je spot Julia en haar kinderen vaak in de buurt van thriftshops. Ondanks al haar geld, kent ze nog altijd de waarde van haar koopjes. 

“I’m so glad I had that time in my life to just really shop at thrift stores in Manhattan and wear really crazy shit.” 

Julia Roberts
Bron: Wikimedia Commons, the free media repository

De 45-jarige Chloë Sevigny is een Amerikaanse actrice. Ze werd bekend door haar rol in als Lana Tisdelin de drama film ‘Boys don’t cry’. Ook gaat ze door het leven als mode-ontwerpster en bracht ze samen met ‘Opening Ceremony’ een collectie uit die zowel door mannen als vrouwen gedragen kan worden. Chloë’s eerste introductie met thriftshoppen was als jong kind. Ze ging toen samen met haar moeder naar de kringloopwinkels in haar buurt, daar is haar liefde voor ‘thrifting’ gevormd. Nu gaat ze graag winkelen in thriftshops voor plezier en is het een hobby voor haar. De ‘vintage’ look kan je ook terugzien in haar modelijn. 

“I love going to the movies, I love dancing with my friends… But going to a thrift store and zoning out, taking in the fabrics and stuff, it’s kind of relaxing for me”

Chloë Sevigny
Bron: Wikimedia Commons, the free media repository

De 31-jarige actrice Zoë Kravitz, is bekend voor haar acteerprestaties in ‘No Reservations’, ‘The Brave One’ en ‘Divergent’. Zoë Kravitz is de dochter van actrice, Lisa Bonet, en zanger, Lenny Kravitz. Zoë groeide op in het ‘vintage’ milieu en kent niets anders, vroeger schaamde ze zich voor de stijl van haar ouders maar nu steelt ze zelfs de kleren van haar moeder.  

“I’m pretty much a thrift shop gal. Flea markets on Sundays”

Zoë Kravitz
Bron: Wikimedia Commons, the free media repository