Antwerp promoveert volgend seizoen naar de Jupiler Pro League. Na 13 jaar afwezig te zijn geweest in de hoogste voetbalcompetitie van België keert ze eindelijk terug naar eerste klasse. Dus is er dringend extra capaciteit nodig in het legendarische Bosuil stadion om meer supporters te kunnen ontvangen. De zijn de verbouwingswerken om het stadion uit te breiden zijn nu dan ook al van start gegaan. Er is alleen nog maar één probleempje: zullen al die extra supporters wel binnen mogen?

Antwerp heeft nog niet alle vergunningen

De Gazet van Antwerpen meldt dat ze in tribune 1 van 2.373 plaatsen naar maar liefst 5.630 plaatsen willen gaan. Daarmee zou de totale capaciteit van het stadion opgetrokken worden tot 16.000. Maar om dat te verwezenlijken heeft RAFC wel nog een extra vergunning nodig bovenop de bouw- en sloopvergunningen.

Tribune 2 blijft behouden

Moest de nodige vergunning niet toegekend worden, en de verbouwingswerken aan tribune 1 al af zouden zijn, dan zal Antwerp toch bepaalde delen van het station moeten afsluiten om de huidige capaciteit niet te overschrijden.
Maar Den Antwerp stelt zijn fans gerust: “Aan tribune 2 zal niks veranderd worden. Wel wordt onderzocht als er aparte zitjes kunnen voorzien worden voor het nieuwe seizoen.”

Bosuilstadion Tribune 2 (Foto: Staantribune.nl)

Geruchtenmolen draait op volle toeren

Ander nieuws dat Antwerp fans wel zullen kunnen appreciëren is dat de ploeg deze dagen sterk werk aan het maken is om de kern te versterken. Zo werd de naam van Pieter Gerkens al genoemd, momenteel middenvelder bij de ploeg van Sint-Truiden. Hij speelde er een zeer sterk seizoen maar het is nog niet zeker als hij daar volgend seizoen nog steeds zal spelen. Antwerp uitte al haar interesse, paar ook KV Oostende ligt op de loer.

Eerste grote transfer in de maak?

Een andere en zeer opvallende naam die de revue passeerde deze week is die van Mbaye Leye. De kapitein en spits van Zulte Waregem kreeg het de laatste wedstrijd aan de stok met de fans van Zulte en gaf aan dat hij wil vertrekken. Het gedrag van de fans kon voor de kapitein niet door de beugel. Zelf noemt hij het onrespectvol. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren voor een ploeg als Antwerp.

Mbaye Leye, kapitein van Zulte Waregem (Foto: BELGA)

Antwerp heeft voordeel met Decuyper

Nog een voordeel voor RAFC is dat Leye het altijd al goed kon vinden met CEO Patrick Decuyper, en dat zou onderhandelingen toch een pak makkelijker moeten maken. Het is trouwens niet de eerste keer dat er geruchten zijn van een overstap naar Antwerp door Leye. Mbaye is heel duidelijk in de pers, hij wil zijn avontuur bij Zulte beëindigen en andere oorden opzoeken. Dus moest RAFC nu gesprekken aanknopen met de Senegalese spits zou het wel eens tot een akkoord kunnen komen.

Relletje op twitter

Zelf lijkt hij de mogelijkheid op twitter alvast niet te ontkennen. Toen een fan van Zulte hem op de korrel nam omtrent de geruchten dat hij zou vertrekken en eventueel dan naar Antwerpen zou gaan, beantwoordde hij de boze fan met enkele emoticons die voor zich spreken. Dit is de eerste tweet:

Waarop Leye de fan beantwoordt met enkele emoticons:

Ook Yannick Loemba, speler van KV Oostende, maar momenteel uitgeleend bij OH Leuven mengde zich even in de discussie om Leye een hart onder de riem te steken:

Zo onmogelijk lijkt het dus allemaal niet meer. Antwerp zal alleen wel nog het bestuur van Zulte moeten kunnen overtuigen. Mbaye ligt er nog een jaar onder contract dus zal de ploeg van De Schelde eventueel toch diep in de buidel moeten tasten.

Tekst: Adizah A. Saliou
Foto’s: BELGA & Staantribune.nl