Wanneer je iets voor ogen hebt en het blijkt niet te zijn wat je had verwacht. We’ve all been there. Dit geldt ook voor de studie journalistiek. Hoge verwachtingen, maar zijn deze ook waar?

 

1. Ik ga sowieso allemaal bekende mensen ontmoeten! 

Voor ik aan mijn studie journalistiek begon, was ik ervan overtuigd dat ik elke week wel iemand bekend zou mogen interviewen of zou ontmoeten op pers events waar we in naam van de school naartoe mogen. Maar niets is minder waar, helaas.

 

 

via giphy

 

2. Praktijk, praktijk en nog eens praktijk! 

Hoe vaak men ook zegt dat journalistiek een praktische richting is, geloof er niet al te veel van. Natuurlijk zijn er lessen waarin je wat praktijkervaring opdoet, maar dit is meestal buiten de schooluren om aan de hand van opdrachten. Lessen waarin je constant bezig bent met filmen, schrijven of presenteren zit er niet in.

via giphy

3. Journalistiek studeren = vrije tijd 

 

 

Wanneer ik zeg dat ik journalistiek studeer, krijg ik vaak de reactie: “Oh, dan moet jij niet veel doen”. Nee natuurlijk niet, buiten die 10 groepswerken, 25 opdrachten en 15 interviews die volgende week moeten worden ingediend. HELP!

 

via giphy