Voor alle geïnteresseerden was er op maandag 26 februari een infoavond over Erasmus. Alle mogelijkheden en procedures werden uitgelegd, en er stond een hapje en een drankje klaar. En natuurlijk waren wij daar ook!

Om 19u30 stonden er al een vijftigtal leerlingen klaar voor de uitleg over de Erasmus mogelijkheden van het komende jaar. Vol ongeduld stonden ze aan te schuiven om de zaal binnen te mogen. Véél zenuwachtig geroezemoes. De presentatie wordt gestart met een algemene uitleg over wat jij, als toekomstige Erasmus student, zou moeten zijn: zelfstandig, zelfredzaam, taalvaardig, sociaal, nieuwsgierig, openminded… Er wordt al wel wat verwacht. Maar er wordt ook duidelijk gemaakt dat er niet alleen hierop gekozen wordt, en zo worden de rest van de vereisten worden opgelijst.

Na de presentatie van de lectoren, is er een panelgesprek met vijftien vrouwelijke studenten die op Erasmus zijn geweest vorig jaar. “Erasmus life is the best life” wordt vol vastberadenheid verteld. Er wordt geantwoord op vragen zoals “Wat is het eerste dat je deed toen je van het vliegtuig stapte?”, “Wat zal je altijd bij blijven?”, “Hoe verliepen de lessen daar?” en “Wat geef je als advies mee voor de toekomstige studenten?”. Er vielen véél handige tips en tricks te rapen die avond.

Na het panelgesprek kon je de dames nog opzoeken in de Agora voor alle prangende vragen. Iedereen zocht naar de studente die naar het land was geweest waar zij ook heen willen, en bestookte hen met vragen. Ook de lectoren kregen nog een hele resem aan vragen. Ikzelf sprak met een studente die naar Dublin was geweest, over hoe Erasmus haar leven had veranderd. “Ik ben zo verliefd geworden op Dublin, ik raad het echt iedereen aan.”

Naast de mooie persoonlijke getuigenissen, en grappige anekdotes was het ook een leerrijke avond. Met een algemene conclusie: VOORAL DOEN!

Meer weten? https://learning.ap.be/course/view.php?id=12374

 

Auteur: Emma Dillen