De examens zijn weer al eens gepasseerd en het nieuwe semester staat voor de deur. Maar om op het gemakje te beginnen hebben de studenten journalistiek eerst van de beroemde bootcamp week mogen genieten. Een week lang konden zowel de eerste-, de tweede- als de derdejaars verschillende colleges bijwonen, deelnemen aan enkele uitstappen en vooral veel praktijk ervaring opdoen.

De eerstejaars kregen doorheen de week de kans om telkens een andere richting uit te proberen. Maandag staken ze samen met de studenten geschreven media een eigen tijdschrift in elkaar. Dinsdag trokken ze met al hun cameramateriaal de straat op. Daar deden ze enkele straatinterviews en voxpops waarvan ze met de hulp van onze ervaren televisiestudenten een mooi nieuwsbericht maakten. Donderdag was het dan weer aan de radiostudenten om alles uit hun mars te halen. Samen maakten ze een radioprogramma om u tegen te zeggen.

Tegen het einde van het tweede semester moeten de eerstejaars hun keuzerichting voor de volgende twee jaren doorgeven. Deze dagen lieten hen zien wat er van hen verwacht zal worden. Het was ook een kans voor de andere jaren om hun richting vol trots aan te prijzen en te laten zien hoe goed ze al in hun vak zijn geworden.

Foto door Sanne Nuyts

Tijdens deze week stond samenwerking centraal. Er werden nieuwe vriendschappen gesmeed, ervaring in het echte journalistieke werk opgedaan en vooral veel plezier gemaakt.

 

Enkele getuigenissen van eerstejaars studenten:

“De richting tv sprak me op voorhand nooit zo aan, omdat ik dacht dat het heel lang duurde voor je een eindresultaat hebt. We zijn dan ook vrij lang bezig geweest met het maken van een filmpje, maar had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn”.

– Sterre Zwiers

“Voor ik aan het bootcamp begon, zag ik de opleiding radio niet echt zitten. Ik vind mijn eigen stem maar niets en ik schrijf liever dan ik spreek. Op de dag van het bootcamp rond radio is mijn mening voor een groot deel veranderd, ik ondervond dat schrijven ook voor radio belangrijk is en dat mijn stem toch niet echt een ramp is. Ik weet nog steeds niet welke richting ik in het tweede jaar zal kiezen, maar tot nu toe is elke optie nog in de running”

–  Sanne Nuyts

“Ik vond het heel leuk om eens te kunnen proeven van het echte journalistieke werk. Echt de straat op trekken is in mijn ogen veel leerrijker dan gewone, theoretische lessen.”

–  Yanko Beeckman