Op 16 september was mijn droom vakantie bijna afgelopen. Ik zat namelijk, samen met mijn vriend, in New York. Wij hebben zo lang uitgekeken naar die reis en hebben dus ook serieus veel geld bijeen gespaard. Eenmaal we daar waren, wouden we niet bezig zijn met geld. Als we iets wouden doen zou de prijs ons niet mogen tegenhouden. Je maakt waarschijnlijk maar een paar keer in je leven zo’n grote, mooie reis mee, dan moet je er ook van profiteren.

Mijn vriend, Seppe en ik zaten die namiddag in een parkje te lunchen nadat we het National museum of history hadden bezocht. We hadden nog niet echt een plan voor die avond dus mijn vriend zocht op of er iets te doen was waar wij (niet 21ers) naartoe konden. Toen we ontdekte dat die avond de enige echte Childish Gambino, ook wel bekend als Donald Glover, in Madison Square Garden speelde, boekten we zonder enige twijfel tickets. Die kans konden we echt niet laten voorbij schieten.

Madison Square Garden is een gigantische arena in het centrum van New York. Er wordt wel eens gezegd dat, je het als artiest pas echt gemaakt hebt als je in het Madison Square Garden mag optreden. Childish Gambino zat toen net in één van de toppunten van zijn carrière. Hij bracht in mei het nummer This is America uit. Heel de wereld ontplofte toen zij het nummer hoorde en de bijhorende videoclip zag. Het nummer gaat over de levens van zwarte mensen in Amerika en hoe zij en hun cultuur nog altijd brutaal behandeld worden. Zijn teksten zijn een bizarre mix van agressie en geluk. De videoclip gaat van shockende beelden zoals Childish Gambino die een man executeert naar schoolkinderen die vrolijk aan het dansen zijn. Je kan je wel voorstellen dat heel de wereld op zijn kop staat na zo’n single release.

Seppe en ik hebben vol op genoten van zijn concert. Iedereen was zo betoverd. Hij speelde al zijn bekende nummers waardoor iedereen uit volle borst meezong. Hij zocht ook heel de tijd contact met het publiek. Op een gegeven moment maakte hij al zingend op zijn nummer Redbone een wandeling door de zaal. Iedereen raakte hem vol liefde en respect aan. Het was alsof er een heilige engel in het Madison Square Garden was beland. (Zie extra video)

Na afloop van het concert, toen we door al die massa buiten geraakt waren, besefte ik ineens wat er net gebeurd was. Ik heb net in mijn droom stad een van mijn favoriete artiesten gezien. Ongelooflijk was het. Dit is iets wat ik mij voor de rest van mijn leven ga herinneren. Ik zeg het je, na dat concert, ben ik alleen nog maar meer fan geworden van Childish Gambino.

Ben je geïnteresseerd in meer? Neem dan een kijkje op mijn blog: https://beyondconcerts.home.blog