We moeten iets doen aan de klimaatverandering, daar kunnen we niet meer omheen. De grote vraag is op welke manier we een collectieve mentaliteitsverandering op gang kunnen brengen. Rotterdam heeft op dat vlak een grote voorsprong op andere steden. De stad doet er alles aan om de straten zo proper mogelijk te houden en zoveel mogelijk groen aan te leggen. Ook de Rotterdammers zelf nemen initiatief en die initiatieven hebben wij onder de loep genomen.

“Mathijs zag de Netflix documentaire Cowspiracy en toen begon het balletje te rollen”

Jack Bean is een fastfoodrestaurant met een duurzame keuken. Een gewone hamburger wordt ingeruild voor een honderd procent plantaardige burger. Hun afval reduceren ze door zo veel mogelijk etensresten te hergebruiken en plastiek te vervangen door glas. In volgend radiobericht geeft chef-kok Boet Emmen zijn mening over hoe je als individu je voedselpatroon kan aanpassen.

Interview met Boet Emmen

“Less is more”

Suzan Bijl is een Rotterdamse ontwerpster die herbruikbare designer tassen maakt om zo het gebruik van plastieken zakken te verminderen. Bijls motto: “Less is more”. Waarom zou je tien zakken hebben als je er uiteindelijk maar één gebruikt? Ze vertrekt vanuit hetzelfde model als de traditionele plastiek zak maar maakt hem volledig uit Ripstop Nylon, een scheur- en waterbestendige stof. Laura Schurink, medewerkster in de winkel van Suzan Bijl in Rotterdam, vertelt wat meer over de populariteit van deze duurzame zakken.

Interview met Laura Schurink

Rotterdam: de stad die duurzaamheid op de eerste plaats zet

De Standaard Magazine heeft niet meteen studenten als doelgroep maar daar willen wij verandering in brengen. Jongeren willen de wereld zien en hoe kan je als magazine daar beter op inspelen dan een aantal reistips mee te geven. Om binnen het thema van duurzaamheid te blijven geven we jullie drie duurzame hotspots die je tijdens een bezoek aan Rotterdam zeker moet gezien hebben.