ANTWERPEN – Iedereen kent het jonge olifantje met de ultragrote oren; Dumbo. In 1941 werd de animatiefilm gemaakt en nu zorgde Amerikaanse filmregisseur Tim Burton voor een gelijknamige remake die je vanaf vandaag 27 maart in de bioscopen kunt zien. Bouwvakkers Alain, Kevin en José waren druk bezig met het hangen van advertenties in de winkelstraat te Antwerpen!

Het verhaal

Dumbo, een klein olifantje dat zou kunnen vliegen omdat hij oversized oren heeft, helpt een circus in nood om te blijven bestaan. Maar wanneer Dumbo de verse planning en nieuwe uitdagingen van het circus ontdekt, komt hier een duister geheim bij kijken.

Het verschil

Het grote verschil met de animatiefilm van jaren geleden, is natuurlijk dat het nu met echte personen werd gemaakt. Hoofdrollen Colin Farrell, Eva Green en Michael Keaton spelen onder andere mee. Ook het feit dat de dieren in de film nu niet kunnen praten en dus enkel de menselijke personages spreken, maakt het verschil met de klassieker uit 1914.

De voorbereiding

In Antwerpen werd er de afgelopen weken heel wat reclame gemaakt rond de nieuwe Disneyfilm. Arbeiders in de bouw Alain, Kevin en José hebben dan ook hun bijdrage aan de film geleverd door een groot spandoek op te hangen op de Meir in Antwerpen. “We zijn net klaar met het hangen van het doek. Nu op naar het volgende klusje!” aldus bouwvakker Kevin.

Alain (links), Kevin (midden) en José (rechts) hun bijdrage aan de film zit erop!