In Vlaanderen denken we, buiten 40-45 en andere Studio 100 producties, niet meteen aan de grootste musicals of theatervoorstellingen. Die zijn eerder voor op Broadway in de Verenigde Staten. Toch zijn er in ons land meer voorstellingen dan je zou denken. Zoekt u nog een leuke activiteit en houdt u van theater en musical? Dan heb ik drie leuke evenementen in Antwerpen voor jullie uitgekozen.

1. Humo’s Comedy Cup Tour

Wie houdt van een beetje humor, is bij dit evenement zeker aan het juiste adres. DeHumo’s Comedy Cupis een wedstrijd dat elk jaar georganiseerd wordt en waar beginnende komieken hun talent kunnen laten zien. Dit jaar werd het gewonnen door Amelie Albrecht. Zij gaat samen met de twee andere finalisten Jasper Posson en Sander VDV op tour. Op 18 mei kan je hen aan het werk zien in Cinema Rix in Deurne.

2. Aladdin

Ben je meer een fan van Disney en ben je gek op musicals? Dan is de musical Aladdinwel een aanrader. Het is een productie van het productiehuis ‘Uitgezonderd’, dat is opgericht door onder andere James Cooke. De rol van Aladdin zal gespeeld worden door Giovanni Kemper. Hij speelt mee in de Ketnet-serie ‘Nachtwacht’ en zingt ook bij de KetnetBand. De vrouw die de rol van Jasmine op haar mag nemen is Ianthe Tavernier. Zij speelt mee in de VTM-reeks ‘De Buurtpolitie’ maar was ook al te zien in andere musicals als ‘Hans en Grietje’ en ‘The Little Mermaid’. Op 18 en 19 mei kan je hen in de Stadsschouwburg zien in Antwerpen om 11 uur en om 14 uur.

Giovanni Kemper

3. Maanlander

Lander Severins is een jong cabarettalent van 22 jaar die een hele show in elkaar getimmerd heeft. In Maanlandertast hij de grens af tussen comedy en theater. Lander deed in 2017 mee aan het programma Voor de leeuwenop één. Daarin brachten 8 beginnende cabaretiers elke week enkele korte sketches. Voor zijn voorstellingMaanlanderoefende Lander al in heel wat huiskamers en kleine zalen. Nu zal hij voor het eerst te zien zijn in de grote theaterzalen, waaronder de Arenbergschouwburg op 22 mei.