Foto door Ilse Van Looy

“Zeg nee tegen de doop” was Joël de Ceulaer’s clue van de open brief die hij schreef in De Morgen. Bijna alle studentenverenigingen reageerden daarop met de hashtag #doopisdope. Nu vraag ik me af waarom de keus van de student zelf beïnvloed moet worden door mensen die zich alleen maar baseren op vooroordelen.

Heeft Joël de Ceulaer zijn eigen redenen om niet gedoopt te worden? Ja, en dat moet gerespecteerd worden. Maar elke student in een vereniging heeft ook zijn/haar persoonlijke redenen om wél gedoopt te worden, en dat moet even veel gerespecteerd worden als de keus om het niet te doen.

Ik ga niet ontkennen dat ik schrok van de berichten over de dopen in Nederland van niet zo lang geleden, maar je kan me niet wijsmaken dat het de laatste jaren in België zo vaak, zo ver is gegaan. Voel je vrij om je opinie in de comments te delen, gedoopt of niet, pro of contra.