‘ Net zoals iedereen in een relatie wou ook ik thuis komen en vertellen over mijn date. Ik wou gewoon eerlijk zijn over het feit dat Fenya helemaal niet bestond, Philippe daarentegen wel.

Ik besloot de waarheid te vertellen. Alles was tot in de puntjes gepland, het moment, mijn tekst, maar vooral tegen wie ik het ging zeggen. Toch week ik enkele dagen daarvoor op een feestje af. We hadden beiden wat gedronken en ik voelde dat het perfecte moment was aangebroken, alhoewel ik er nog steeds van overtuigd ben dat dit vroeger moest gebeuren, zorgde een spontane ingeving ervoor dat ik mijn geheim na zes jaar eindelijk kwijt kon.

Voor een coming-out kan je proberen je voor te bereiden maar omstandigheden zorgen ervoor dat het altijd anders verloopt. Je moet gewoon eerlijk je verhaal vertellen, laat je hart spreken. Dat is beter dan een ingeoefend verhaal.’