Omdat het studentenleven meer is dan alleen maar studeren en onder het mom van culturele educatie delen wij onze aanbevelingen met jullie. Nog een vrije avond deze maand? Trix heeft weer heel wat leuke evenementen op de programmatie staan. 

Dinsdag 6 maart – Vök

Vanavond staat de IJslandse band Vök in Trix Bar. Hun eerste album Figure verscheen in 2017 en kon op heel wat enthousiasme rekenen. De elektronische dreampop kan perfect in het rijtje bij The XX, maar ook vergelijkingen met de IJslandse Björk, The Knife, James Blake en FKA Twigs werden al gemaakt.

Melodische zanglijnen, stevige synths en een dromerige sfeer. Figure is een album dat opvalt in het hedendaagse muzieklandschap. Titelsong “Figure” heeft vocaal heel wat weg van Björk, dat typisch Scandinavische waar we allemaal zo gek op zijn. Waar “Crime” dan toch eerder doet denken aan FKA Twigs, vergelijkingen die alleen maar tonen dat Vök heel wat te bieden heeft. Tijdloos, maar toch heel erg gesitueerd in het nu.

Zaterdag 17 maart – Bløf

In Nederland is de Zeelandse band Bløf al lang een vaste waarde. Door de samenwerking met Geike Arnaert (voormalig Hooverphonic zangeres) voor de single “Zoutelande” valt ook het Vlaamse publiek voor Bløf. “Zoutelande” ligt niet alleen lekker in het oor, het nummer staat al een tijdje bovenaan de hitlijsten.

Bløf is natuurlijk veel meer dan alleen dat ene nummer. In meer dan twintig jaar bracht de Nederlandstalige pop/rock band maar liefst twaalf studioalbums uit. In Trix Zaal stellen ze voornamelijk hun laatste album AAN voor, maar ook klassiekers als “Liefs Uit Londen”, “Dansen Aan Zee” en “Harder Dan Ik Hebben Kan” kunnen niet ontbreken. Wie nog twijfelt is eraan voor de moeite, want het concert van Bløf is al een hele tijd uitverkocht.

Vrijdag 23 maart – Amy Shark

Australisch talent weet steeds vaker de weg naar ons kleine landje te vinden. Zo stond Gordi in november nog in het voorprogramma van Asgeìr. Deze keer is het Amy Shark, een indiepop singer/songwriter die je meeneemt naar haar eigen wereld. Aanstekelijke nummers en dat heerlijke Australische accent. Ze werd eerder al vergeleken met Maggie Rogers en de fenomenale Banks die in oktober nog in La Madeleine stond.

Shark’s single “Adore” kon inmiddels op meer dan 30 miljoen Spotify streams rekenen en werd tweede in de Triple J Hottest 100 van 2016. En als er een toonaangevend radiostation in Australië is, dan is het toch wel Triple J. Dus, place to be: Trix Bar!

Zaterdag 24 maart – Humo’s Rock Rally

Humo’s Rock Rally. Het is een traditie. In de halve finale in Trix Zaal nemen volgende Belgische bands het tegen elkaar op: Anneleen Debaveye, Danny Blue And The Old Socks (deed ook mee aan De Nieuwe Lichting van StuBru), Diane Grace, Lagüna, Marlijn, P.A.N.T.H.E.R., The Calicos, Ugly Weirdo, Walmok en Winterfort. Namen die je nu wellicht nog niets zeggen, maar enkele vorige winnaars doen zeker een belletje rinkelen. Warhola? Compact Disc Dummies? School is Cool? Das Pop?

Dinsdag 27 maart – Bearcubs

Combineer Jamie XX, Weval en James Blake en dan krijg je Bearcubs. Het elektronisch soloproject van de Britse producer Jack Ritchie. Een paar dagen geleden verscheen zijn eerste album Ultraviolet en dat is een visitekaartje om U tegen te zeggen. Een album dat de diversiteit van Bearcubs helemaal tot z’n recht doet komen. Iets wat je vooral zelf moet horen en dat kan, in Trix Bar!