Den Antwerpenaar breidt uit

Dit jaarheeft Matthieu Bout een nieuwe ode aan Antwerpen uitgebracht. Met zijn fotoboeken #PORTOFANTWERP en #Antwerpen trad hij uit de animositeit. Het boek werd voorgesteld op het stadshuis en natuurlijk warm ontvangen door Bart De Wever en andere schepenen.

Den Antwerpenaar is zeer actief op sociale media en plaats de prachtigste kiekjes van onze koekenstad online. Fotograaf, Matthieu Bout, is erg tevreden met zijn aantal volgers en geïnteresseerden. “Door te focussen op gebouwen, lege straten, wolken en water, krijgt de stad een andere, meer artistieke dimensie”, verduidelijkte Matthieu. “Ik hecht daarbij veel belang aan beeldcompositie, lijnen en structuren, kleuren, en het spel van licht en schaduw. Ook scherptediepte is belangrijk, zodat niet alleen de voorgrond maar ook de achtergrond scherp genoeg is om details tot hun recht te laten komen.”

Maar er komt ook iets nieuws uit de bus. Vanaf februari ga ik zelf stage lopen bij Den Antwerpenaar dat een nieuw online platform over Antwerpen wil opstarten. Het zal zeer uitlopend zijn over wat er allemaal aan bod komt, maar het heeft in ieder geval allemaal te maken met onze prachtige stad en de mensen die erin wonen.