De bondscoach, Roberto Martinez, heeft zijn definitieve selectie voor het WK 2018 bekend gemaakt. De 28-koppige selectie is gereduceerd tot 24 spelers, met 1 mogelijke afvaller. Benteke, Sels, Jordan Lukaku en Christian Kabasele mogen hun WK-dromen alvast opbergen en thuis een nieuwe matras aanschaffen. Maar na de Nainggolan-saga heeft België opnieuw een onderwerp om urenlang over te discussiëren, namelijk Vincent Kompany.

De Rode Duivels speelden zaterdag hun eerste vriendschappelijke interland tegen Portugal, zonder Ronaldo weliswaar. Naast de povere gelijke stand, baart het uitvallen van Vincent Kompany de supporters vooral zorgen. Onze nationale held, onze man of glass is voor de zoveelste maal geblesseerd van het veld gestapt en ondergaat nu verschillende onderzoeken om te zien of hij speelklaar is voor het WK. Er ontstaat een enorme heisa omtrent de selectie van Vince The Prince, omdat hij geen betrouwbare waarde blijkt te zijn. Ondanks zijn leiders-en voetballende capaciteiten neemt zijn blessuregevoeligheid een prominente plaats in dit debat. Ik begrijp echter niet waar ons nationaliteitsgevoel is gebleven en het besef dat wij een Kompany altijd nodig hebben in onze verdediging. Hij is namelijk onze rots in de branding. Eerder de slappe hap die Martinez met zijn ploeg voortbracht is een beter gespreksonderwerp. Hij blijft steevast aanhouden dat de 3-4-3 opstelling effectief is, terwijl dit in het verleden niet altijd de juist oplossing bleek te zijn. Achja, genoeg gezeverd en gezaagd. We verenigen ons allemaal achter onze Rode Duivels en maken een schietgebedje voor onze enige echte kapitein.

“Je weet het soms niet hoe hij reageert op blessures: pas na 7-8 dagen kan je soms een goede diagnose stellen bij hem. Hij is een leider, hij werkt enorm hard voor ons, hij blijft geweldig belangrijk voor ons en was heel goed tegen Portugal. Zijn leiderschap is essentieel om hem alle kansen te geven om naar het WK te kunnen gaan.” – Roberto Martinez

© BELGA

 

© REUTERS