Op maandag vier december kregen enkele studenten journalistiek van de AP Hogeschool de kans om burgemeester Bart De Wever aan de tand te voelen over zes hot topics. In een gevulde zaal in het zuiderpershuis kreeg de burgemeester vragen voorgeschoteld door de journalisten van morgen over de toekomst van zijn stad. Met als uitgangspunt: “In 2050 zal…”. Hieronder ziet u hoe de studenten het er vanaf hebben gebracht.

Conservatief-progressief

“In mijn droomcoalitie komt Groen niet voor”, Aldus Bart de Wever. Hij geeft toe dat zijn partij conservatief gedachtegoed heeft. Fien de Winter en Jonathan Cieters voelde de Burgemeester aan de tand over conservatief versus progressief.

Onderwijs

Bijna de helft van de kinderen in Antwerpen loopt tijdens zijn studieloopbaan minstens een jaar vertraging op. Onderwijs in Antwerpen is dus wel degelijk een heet hangijzer. Zo dachten ook Luther Rommens en Kasia Reynaerts. Zij probeerden de burgemeester het vuur eens goed aan de schenen te leggen. Of dat ook gelukt is, kan je zien in onderstaand verslag.

War On Drugs

De Antwerpse haven is het coke-doorvoerpunt van Europa geworden. Bart de Wever reageerde fel op vragen van Nicolas D’Exelle en Junior Verhelst over de War on Drugs. Zij stelden voor om zoals in Nederland plaatsen voor drugstesten te voorzien, maar De Wever had daar geen oren naar.

Gezonde Stad

Jarne Sintubin en Eleni Goris hadden het met de burgemeester over de gezondheid van de stad. Zo kwamen de thema’s luchtvervuiling, het kappen van bomen aan bod. Voor de problemen die zij aankaartten, ligt niet altijd een directe oplossing klaar, zo bleek uit het debat.

Integratie

Arno De Meulder & Loic Leunis steller het integratiebeleid van de stad in vraag. Een thema waar Bart de Wever, als voorzitter van de N-VA, een duidelijk standpunt over heeft. Hoe zij het er vanaf brachten ziet u hieronder.

Mobiliteit

Pauline Verelst en Pieter-Jan Claes ondervroegen burgemeester Bart De Wever over de mobiliteitsproblematiek in Antwerpen. Een hyperactueel thema met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen.