en vertrekken met goed gevoel naar Rusland.

De Rode Duivels hebben hun derde interland met glans gewonnen. Costa Rica, de verrassing van het WK 2014, kreeg voetballes en ging uiteindelijk 4-1 de boot in. Eden Hazard eiste vanaf het begin alle aandacht op en dirigeerde de Duivels naar een prachtige overwinning

De Belgen begonnen gretig aan de wedstrijd en gingen meteen in de aanval. De Costa Ricanen, onder leiding van Bryan Ruiz, ondergingen het technische spel en de gevormde driehoekjes van onze aanvalslinie. Totdat de kapitein met Gents verleden de bal mooi in de hoek schoot na een mindere terugspeelbal van Vertonghen, 0-1. De koude douche in het begin van de wedstrijd zorgde voor enkele grijze haren bij meerdere supporters. Maar de Rode Duivels deinsden niet terug! Integendeel, Hazard nam de ploeg op sleeptouw en toverde enkele prachtige acties uit zijn sloffen. Het duurde niet lang vooraleer Mertens en Lukaku 2-1 maakten voor de rust. Uit de kleedkamer gekomen, begonnen de spelers met een immense honger aan de tweede helft. Na een panna van Hazard en een knappe splijtpas van De Bruyne, kopte Big Rom, op aangeven van de gewisselde Chadli, zijn tweede goal binnen. Het is al de 36ste goal voor onze all-time topschutter. Om het plaatje compleet te maken gaf Lukaku een overzichtelijke assist aan Batshuayi die weer zijn waarde als invaller toont. Die was achteraf op Twitter zeer gelukkig met zijn doelpunt

Toch is het niet de eerste keer dat de Belgen met zulke cijfers winnen, maar toch commentaar krijgen. Maar tegen Costa Rica was het anders. Voor het eerst stond er een complete ploeg op het veld, een ploeg die voor elkaar strijde en die fantastisch samenspel bracht. Na alle kritiek blijkt “het proces” van Martinez dan toch op gang te komen. Buiten een weergaloze Hazard die momenteel in topvorm zit, vallen alle pionnen op hun plaats. Mertens en Meunier die knap samenspelen, Lukaku die de ballen er blindelings intrapt en De Bruyne die zijn meesterpassen op het middenveld heeft teruggevonden. Dan nog maar te zwijgen over de sterke inbreng van de wisselspelers, Hazard en Tielemans. Het deed mij soms aan de Joga Bonito-filmpjes denken van de Braziliaanse ploeg! Modern tempovoetbal met een goeie scheut samba.

De sfeer zit goed en de machine draait momenteel op volle toeren! Maar op het WK in Rusland zal het nog wel andere koek zijn. Dat verklaar ook Vandenbrempt.

“Je kan er moed en optimisme uit putten omdat het wel crescendo gaat met het samenspel van de Belgen, met het tempo, met de balcirculatie, met de collectiviteit, … Dat zijn allemaal gunstige voortekenen. Maar om nu op basis van een wedstrijd tegen Costa Rica te zeggen dat we klaar zijn voor de halve finales of meer, dat zou ik niet doen.”

Wat opviel was een uiterst speelse en enthousiaste Eden Hazard die ook aan Carrasco liet zien wie de baas was. Met een Eden op dit niveau, geraak je enorm ver! May the odds be in our favour.

Wedstrijdverslag van de match